Rådgivare eller seniorrådgivare


Beskrivning

Har du en bakgrund som webbutvecklare eller någon annan roll i gränslandet mellan it och kommunikation? Vill du arbeta med fortlöpande utveckling av webb- och andra digitala plattformar i en internationell politisk organisation mitt i Köpenhamn? Då kanske du är den nya kollega vi letar efter!

Kommunikationsavdelningen för Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet använder olika digitala plattformar för att berätta om det nordiska samarbetet och dess resultat för nordborna.

Webbplatsen norden.org är kärnan i vår digitala kommunikation. Ett stort antal digitala lösningar är integrerade på webbplatsen som nyhetsbrevsmoduler och databaser. Norden.org har också en unik språkfunktionalitet där det mesta av innehållet finns på flera av Nordens språk samt på engelska. Sammantaget handlar det om en komplex kommunikationskanal som löpande ska underhållas, vidareutvecklas och knytas ihop med nya initiativ – både nya kommunikationskampanjer och nya digitala arbetsverktyg.

Du kommer att få ett stort inflytande på den strategiska utvecklingen av vår digitala infrastruktur och ansvar för den dagliga kommunikationen med vår externa webbleverantör.

Kvalifikationer

Du är den perfekta kandidaten om du har

- en bakgrund som webbutvecklare eller en högre utbildning från ett it-universitet eller liknande
- erfarenhet av rollen som projektledare och intresse för agila projektmetoder
- erfarenhet av att formulera och specificera krav till webbbyråer och andra leverantörer inom digital kommunikation
- erfarenhet av Drupal, och gärna också t.ex. PHP, Linux och andra språk
- kännedom om Django/Python
- kunskap om databaser och SQL
- kunskap om hosting- och servermiljöer
- erfarenhet av upphandling och inköp av digitala tjänster och verktyg
- blick för god digital kommunikation och effektiva digitala lösningar.

Om du har flera års erfarenhet eller är relativt nyutexaminerad är inte avgörande – tjänsten är antingen som rådgivare eller seniorrådgivare beroende på din erfarenhet. Däremot är det viktigt att du är bra på att samarbeta och kommunicera. Vi värdesätter att du är nyfiken, ser möjligheter och tar initiativ samt att du på egen hand kan diagnostisera och lösa vissa tekniska problem. Du får gärna ha en lite bredare bakgrund – hellre än att vara expert inom ett enda område – och ha en god blick för helheten som ditt arbete är en del av. Det är också en klar fördel om du har ett visst intresse för politik och kanske till och med har erfarenhet av arbete i en politisk eller internationell organisation.

Kontaktinformation

För mer information, se www.norden.org. Vi ser fram emot din ansökan.

Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta Lars Herning på larher@norden.org. Om du vill veta mer om anställningsvillkor kan du kontakta hr@norden.org.

Adress

Nordisk Ministerråd
http://www.norden.org/sv