HR Chef


Beskrivning

Vi söker en HR Chef till kontoret i Mariehamn.
Din uppgift är att leda teamet som jobbar med samtliga HR-frågor som berör bolagets landbaserade organisation. Ditt mål är att strategiskt utveckla processerna och funktionen för HR landorganisationen. Du har förmågan att förankra och genomföra bolagets policy och övergripande riktlinjer så att verksamheten uppnår sina mål. I tjänsten ingår att utveckla och säkerställa att Viking Line är en attraktiv arbetsgivare.

Vi erbjuder dig en intressant miljö där du har möjlighet att utveckla ditt eget ansvarsområde. I din operativa vardag arbetar du med att stötta organisationen i bland annat kompetens- och ledarskapsutveckling, ersättningar och förmåner, rekryteringar, intern kommunikation, fackligt samarbete, rehabilitering samt övriga personalärenden. Placeringsort för tjänsten är Mariehamn och i arbetet ingår resande till övriga verksamhetsorter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är proaktiv i ditt arbetssätt och får saker att hända genom ett kommunikativt och utvecklingsinriktat ledarskap. Du har förmåga att skapa förtroende och engagemang. Du är stresstålig och motiveras av att utveckla såväl individer som organisationer i sin helhet samt har förmågan att ta fram strategier och arbetssätt.

Vi förväntar oss att du har en examen på högskolenivå inom HR, personaladministration, ekonomi, juridik eller motsvarande samt minst fem års erfarenhet av en ledande roll inom området. Vi har kontor och verksamhet i Finland, Sverige, Estland och Tyskland, så goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska, finska och engelska krävs.

Kontaktinformation

Mer information och ansökan på
Vikingline.com/jobb

Mer information om tjänsten får du av Johanna Boijer-Svahnström, direktör för extern kommunikation, samhällsrelationer, land HR, hållbarhet. Telefon +358 (0)18 27 000 eller johanna.boijer@vikingline.com & Andreas Liljedahl, HR-chef Land. Telefon +358 (0)18 27 000 eller andreas.liljedahl@vikingline.com

Om Viking Line

 Viking Line Abp är ett börsnoterat aktiebolag och det marknadsledande varumärket i passagerartrafiken på Östersjön med trafik mellan Finland, Åland och Sverige samt mellan Finland och Estland. Koncernen bedriver trafik med sju fartyg och omsätter c:a 549 miljoner euro. Den årliga trafikvolymen uppgår till drygt 6,5 miljoner passagerare och c:a 119 000 fraktenheter. Antalet årsarbetsplatser är ca 3 100. I januari 2013 sattes nya Viking Grace i trafik på sträckan Stockholm – Långnäs – Åbo – Mariehamn – Stockholm. Fartyget är anpassat för gaselektrisk drift.

Adress

Viking Line
http://www.vikingline.fi/sv-fi