Rådgivare/seniorrådgivare


Beskrivning

Rådgivarens arbete omfattar:

- Att ansvara för Nordiska barn- och ungdomskommittén, bland annat genom att förbereda mötes- och beslutsunderlag och administrera och följa upp kommitténs projekt.
- Att ha en drivande roll i tvärsektoriella uppgifter inom området för barn- och unga samt ansvar att stödja ministerrådet i att implementera ett barnrätts- och ungdomsperspektiv.
- Bidra till projektadministration samt generella koordinerande och administrativa uppgifter i avdelningen
 
Du ingår i ett team med andra kollegor i avdelningen.

Kvalifikationer

Du ska ha relevant akademisk examen, relevant erfarenhet och en bred kunskap om och erfarenhet från politiskt styrda verksamheter eller organisationer. Det är viktigt att du har kunskap om policyarbete inom området för barnrätts- och ungdomspolitik. Erfarenhet från internationellt samarbete är ett plus.
 
Uppgifterna spänner över ett brett område och du ska kunna växla mellan många olika nivåer. Arbetet innefattar bl.a. utformning av underlag till politisk behandling, administrativa uppgifter samt projektledning. Arbetet är både roligt och krävande med en hög energinivå och nära samarbeten. Det ingår en del resor i arbetet då möten hålls i alla de nordiska länderna.
 
Du som person
Vi söker en flexibel och initiativrik medarbetare med personlig genomslagskraft och integritet. Det är viktigt att du är en lagspelare med god förmåga att bygga relationer, kommunicera, skapa kontakter och bygga nätverk. Det är viktigt att du kan arbeta mycket självständigt och i ett team. Det förväntas att du kan hantera både administrativa frågor samt ärenden på rådgivnings- och policynivå.

Goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska och ett av Nordiska ministerrådets tre arbetsspråk – danska, norska eller svenska – är ett krav.
 

Kontaktinformation

För mer information se www.norden.org.
Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta avdelningschef Harald Botha på harbot@norden.org. För information om anställningsvillkor kan du kontakta hr@norden.org.

Adress

Nordisk Ministerråd
http://www.norden.org/sv