Tolknings- och översättningskoordinator


Beskrivning

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Ansvar för praktisk administration och koordinering av enhetens flerspråkiga tolknings- och översättningsuppdrag
- Kontakter och korrespondens till enhetens underleverantörer och uppdragsgivare
- Organisering av tolkning på möten och konferenser
- Generell rådgivning i tolkningsarrangemang och översättningsprocesser
- Fakturahantering, statistikföring av enhetens tolknings- och översättningsuppdrag, daglig administration av enhetens verksamhet samt andra relevanta administrativa uppgifter
- Kvalitetsgranskning och översättning av kortare texter från danska, norska och svenska till ditt modersmål i mån av tid och behov

Kvalifikationer

Du har en utbildning som vi bedömer relevant och är bra på att koordinera och planera. Erfarenhet från tolknings- och översättningsbranschen är kvalificerande. Du har finska eller isländska som modersmål och ett av de skandinaviska språken (danska, norska eller svenska) som arbetsspråk inom sekretariatet och med relevanta instanser utanför.

Du kommer att ha ansvar för praktisk administration av enhetens tolknings- och översättningsuppdrag och bör ha gott öra för ditt modersmål, kunna översätta kortare texter och korrekturläsa. Befattningen ställer stora krav på att kunna arbeta under hård press och förmåga att hålla flera saker gående samtidigt. Arbetsuppgifterna kräver goda IT-kunskaper.
Enheten använder bl.a. översättningsprogrammet MemoQ i sitt dagliga arbete och erfarenhet av det eller ett annat översättningsverktyg är meriterande. Dessutom värdesätter vi om du har erfarenhet av ett ekonomisystem samt uppdatering av intranät- och webbsidor.

Du kommer att arbeta tätt ihop med fyra kollegor i tolknings- och översättningsenheten och andra medarbetare på kommunikationsavdelningen, vilket förutsätter en god samarbetsförmåga samtidigt som du måste kunna arbeta självständigt. Du är nyfiken och öppen inför nya utmaningar i ditt arbete och har intresse för att arbeta i en politisk organisation.

Kontaktinformation

Önskar du veta mer om tjänsten kontakta Þór Jónsson, arbetsledare (på isländska), telefon: +45 60 39 42 54, torjon@norden.org eller Helena Sjöberg, seniorrådgivare (på finska), telefon: +45 60 39 42 43, helsjo@norden.org. Önskar du veta mer om anställningsvillkor kan du kontakta hr@norden.org. 

Adress

Nordisk Ministerråd
http://www.norden.org/sv