Seniorrådgivare


Beskrivning

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Planering, förberedelser, genomförande och uppföljning av möten med de nordiska ministrarna ansvariga för miljö och klimat samt möten med tillhörande ämbetsmannakommitté
Kontakt och stöd till arbetsgrupper och institutioner som hör till ministerrådet
Policyutveckling, styrning och uppföljning av projekt och tvärsektoriellt samarbete
Upphandling och styrning av externa analyser, utredningar, utvärderingar m.m.
Deltagande i nationella och internationella möten och konferenser
Informations- och föredragsverksamhet samt kontakt med andra samarbetspartners och intressenter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning och minst sex års arbetslivserfarenhet inom klimat- och miljöområdet och närliggande politikområden. Vi ser gärna att du har arbetat med olika arbetsuppgifter, främst inom nationell statlig förvaltning. Det är en fördel om du har erfarenhet från arbete i en politisk miljö samt internationell erfarenhet med policy- och projektutveckling.

Observera att för anställning krävs medborgarskap i ett av de nordiska länderna. Du ska dessutom kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på ett av sekretariatets tre officiella arbetsspråk, danska, svenska eller norska. Du kan även uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt på engelska.

Du som person
Som person är du initiativrik, utåtriktad, engagerad och analytisk. Arbetsuppgifterna förutsätter att du kan arbeta väl tillsammans med andra, men samtidigt ha förmågan att kunna arbeta självständigt. Du är duktig på att skapa starka professionella nätverk.

Kontaktinformation

Önskar du att veta mer om tjänsten kan du kontakta avdelningschef Ida Heimann Larsen på idalar@norden.org. Önskar du veta mer om anställningsvillkor kan du kontakta hr@norden.org

Adress

Nordisk Ministerråd
http://www.norden.org/sv