Rådgivare


Beskrivning

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i huvudsak av:

Produktionskoordinering: Du tar emot beställningar, upprättar dem i vårt produktionssystem och sköter administrativa uppgifter i anslutning till produktionen.
Online publicering: Du publicerar publikationer och koordinerar den digitala distributionen.
Projektledning: Du koordinerar produktionen av våra onlinepublikationer i TemaNord-serien: du kvalitetsgranskar manuskript och tillhörande bildmaterial, koordinerar layout, löser layoutmässiga problem och bidrar till att utveckla vårt verktyg för online publicering. Du granskar slutresultatet före publicering och sköter kontakten med beställaren.
Andra administrativa uppgifter på publikationsenheten: Du har bland annat ansvar för den gemensamma postlådan och svarar på löpande förfrågningar om våra produkter och om publikationsprocessen i allmänhet.

Kvalifikationer

Vi söker en kreativ medarbetare som vill jobba med digitala publikationer och online publicering.

Vi vill att du som person är organiserad och strukturerad och har förmågan att styra projekt från start till slut. Vi värdesätter om du har tidigare erfarenheter av produktionskoordinering och projektledning.
Du är samarbetsvillig och van att arbeta i team.
Du är nyfiken och nytänkande och kan bidra till utvecklingen av våra digitala publikationer och våra processer. Det är en fördel om du har erfarenhet från digital publicering eller förlagsarbete.
Du har kännedom och intresse för användarvänlighet och tillgänglighet. Grafisk kännedom är till fördel.
Du kan tänka helhetsmässigt och är villig att hjälpa till där det behövs.
Du är bra på att kommunicera och serviceinriktad.
Du är bra på att formulera dig både muntligt och skriftligt på ett av de skandinaviska språken (danska, norska, svenska) samt på engelska.
Du har relevant högre högskoleexamen.

Kontaktinformation

Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta publikationschef Magdalena Lindberg på maglin@norden.org. För information om anställningsvillkor vänligen kontakta hr@norden.org.

Om Nordiska ministerrådet i Köpenhamn

Nordiska ministerrådet är tillsammans med Nordiska rådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet består av tre fackavdelningar samt generalsekreterarens kontor, en kommunikationsavdelning och en avdelning för HR, administration och juridik. Nordiska ministerrådets sekretariat ligger i Nordens Hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska rådets sekretariat och med Nordiska kulturfondens sekretariat, och har omkring 140 anställda.

Adress

Nordiska ministerrådet i Köpenhamn