Seniorrådgivare


Beskrivning

Nordiska ministerrådet i Köpenhamn söker en seniorrådgivare med fokus på energifrågor till avdelningen för tillväxt och klimat. 

Arbetsuppgifter
Planering, förberedelse, genomförande och uppföljning av möten med de nordiska ministrarna ansvariga för näringslivs-, energi- och regionalutveckling samt möten med tillhörande ämbetsmannakommittéer
Kontakt och stöd till arbetsgrupper och institutioner som hör till ministerrådet
Policyutveckling, styrning och uppföljning av projekt och tvärsektoriellt samarbete med särskilt fokus på att utveckla samarbetet relevans för nationella ambitioner
Upphandling, och styrning av externa analyser, utredningar, utvärderingar m.m.
Deltagande i nationella och internationella möten och konferenser
Informations- och föredragsverksamhet samt kontakt med andra samarbetspartners och intressenter.

Kvalifikationer

Personen vi söker har en relevant akademisk utbildning och minst sex års arbetslivserfarenhet inom energiområdet och/eller närliggande politikområden. Vi ser gärna att du har arbetet med olika arbetsuppgifter, främst inom nationell statlig förvaltning. Det är en fördel om du har erfarenhet från arbete i en politisk miljö helst från et ministerium samt internationell erfarenhet med policy- och projektutveckling.

Som person är du initiativrik, utåtriktad, engagerad och analytisk. Arbetsuppgifterna förutsätter att du har lätt för att samarbeta samtidigt som du har god förmåga att arbeta självständigt. Du är duktig på att skapa starka professionella nätverk.

Du ska kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på ett av sekretariatets tre officiella arbetsspråk, danska, svenska eller norska. Goda kunskaper i engelska är en förutsättning.

För att få anställning i Nordiska ministerrådets sekretariat krävs medborgarskap i ett av de nordiska länderna.

Kontaktinformation

För mer information se www.norden.org.

Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta avdelningschef Anders Geertsen (mobil +45 21 71 71 06, eller e-mail ange@norden.org).

Om Nordiska ministerrådet i Köpenhamn

Nordiska ministerrådet är tillsammans med Nordiska rådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet. Sekretariatet består av tre fackavdelningar samt generalsekreterarens kontor, en kommunikationsavdelning och en avdelning för HR, administration och juridik. Nordiska ministerrådets sekretariat ligger i Nordens Hus mitt i Köpenhamn tillsammans med Nordiska rådets sekretariat och med Nordiska kulturfondens sekretariat, och har omkring 140 anställda.

Adress

Nordiska ministerrådet i Köpenhamn